Kender du det, når du opretter din virksomhed på de sociale medier – og du så mangler et logo der passer ind i de formater der kræves? Eller at logo og cover-billede slet ikke harmonerer, så din side på de foretrukne sociale medier kommer til at fremstå ekstremt uprofessionelt?
I sådanne situationer kan man godt føle sig overvældet og fastlåst. Tøv ikke med at få hjælp af en professionel grafiker, hvis dette er tilfældet for dig.
Dit logo skal nemlig være klar til mange udfordringer i vores digitale tidsalder. Du vil få brug for flere forskellige størrelser, som passer ind på både de digitale platforme, fysisk trykte reklamer og på andet merchandise.
Her finder du aktuelle billedstørrelser til de sociale medier:
Hurtige links til de aktuelle logo størrelser
- Forbered dig til en professionel logohåndtering
- Logo størrelser til sociale medier
- Logo størrelser på hjemmesider og i apps
- At vokse med teknologien
Du kan få brug for alt fra et kæmpe logo til en stor reklametavle, til et lillebitte *favicon til dit websted. Til tider kan du også få brug for horisontale, runde og kvadratiske logoer.
*Et favicon er et websteds-ikon; det lille logo ikon du ser i browser-faner, bogmærkelinjer og inde i mobilapps.
Her kan du se Johansen Grafisk’s *favicon:

I ethvert scenarie skal dit logo være genkendeligt og stå skarpt. Derfor; vær forberedt på at tage stilling til dine logostørrelser, logodimensioner og logofiler, allerede tidligt i designprocessen.
Forbered dig på en professionel logohåndtering
Et professionelt udarbejdet logo skal kunne bevare sin integritet på enhver baggrund og skal kunne tilpasses enhver størrelse, uden at blive uklart.
Alsidighed, skalerbarhed og balance er nogle af de grundlæggende principper i et professionelt logodesign.
Et logo består af et ikon, dit firmanavn og dit slogan (hvis du har et).
Når jeg taler om logostørrelser og dimensioner, henviser jeg ikke blot til de fysiske størrelser, men også formen og orienteringen af logoet.
Lav din egen liste over hvad du forventer af dit logodesign, og medbring dette til mødet med din grafiker. Her får du nogle tips til, hvad du bør overveje:
Logodesign huskeliste
- Dit logo skal være læseligt i alle størrelser: Målet skal være at opretholde proportioner uanset destination.
- Størrelse skal være konsistent på tværs af alle de forskellige medier: Dine størrelses-valg på tværs af medier skal være ensartede og afspejle dit brands stemme.
- Horisontalt, lodret og firkantet: Dit logo skal være effektivt og genkendeligt uanset hvordan det er orienteret og vist.
- Logo filtyper: Vektorfiler som EPS er designet til, at man effektivt kan skalere sit logo. Det er altid en god ide at have logoet i vektorformat, så det nemt kan bruges som et udgangspunkt for ændring af størrelse, farve og skalering i det hele taget.
Der findes et ideelt billed-filformat til ethvert socialt medie.
Det vigtigste er, at dit logo dimensioneres på en sådan måde, at det er læsbart samt at de rigtige elementer fremhæves.
Logoer der fungerer
Et godt eksempel på et gennemtænkt og velfungerende logo, der gør det godt både på web og i print er Amazons.

Dette logo med en pil der minder om et smil, som går fra “a” til “z”, finder du på deres pakningstape, kasser, polstrede konvolutter, på digitale annoncer og bannere.
Tanken bag logoet er at fortælle kunden, at de sælger alt fra A til Z online. Derudover visualiserer pilen under ordet det smil, som kunderne får på læben, når de handler hos dem.
Logoet er enkelt og forvandles perfekt til en kompakt *favicon, der flytter smilet, så den er lige under forbogstavet.

Minimalisme fungerer super godt. Det gør det nemt at huske og giver logoet friheden til at kunne nedskalere i størrelse, uden at miste sin karakteristik.
Den sorte farve i Amazon-logoet repræsenterer dominans, overherredømme og elegance, mens den orange farve står for stolthed og lykke.
Ergo; du bliver lykkelig af at handle med Amazon, der i øvrigt også dominerer handelen online.
Generelle tips
Planlæg forud. Din virksomheds logo-ikon på de sociale medier bør være en del af din branding-pakke. Overvej kun at bruge logoets ikon til de små “avatar”-rum (profilbilleder).
Har du ikke et ikon i dit logo, foreslår jeg at du overvejer at få lavet en monogram version (hvis dit logo består af to ord) eller blot anvende logoets første bogstav (hvis dit logo består af ét ord).
Selv om de sociale mediers platforme accepterer mindre filstørrelser, bør du sørge for, at din fil er stor nok til at understøtte en god opløsning.
Logo størrelser til sociale medier
Katallassos er en blockchain (meget brugt af fagfolk i den finansielle sektor) og på deres twitter profil kan du se hvordan de anvender deres logo.

De sociale medier er en fantastisk mulighed for at præsentere din virksomhed for dine klienter. Af den grund er det især vigtigt, at dit logo ser professionelt og attraktivt ud.
Dimensioner varierer for logoer på tværs af de sociale mediers platforme (og undertiden vil dette variere inden for disse platforme, når de opdaterer og fornyer sig)
Det betyder, at dit logo skal optimeres til platformenes cover-fotos, bannere, billeder til indlæg og profilbilleder. Her er de aktuelle dimensioner og størrelser:
Logostørrelser til Facebook
- Profilbillede: 180 x 180 pixels
- Facebook cover: 820 x 340 pixels
- Facebook annonce: 1200 x 620 pixels
- Facebook begivenhed: 1920 x 1080 pixels
Logostørrelser til Instagram
- Profilbillede: 110 x 110 pixels
- Miniaturer: 161 x 161 pixels
- Firkantet billede til indlæg: 1080 x 1080 pixels
- Landskabsbillede til indlæg: 1080 x 566 pixels
- Portrætbillede til indlæg: 1080 x 1350 pixels
- Historier: 1080 x 1920 pixels
Logostørrelser til Twitter
- Profilbillede: 400 x 400 pixels
- Forsidebillede: 1500 x 500 pixels
- Tweetede billeder: Minimum 440 x 220 pixels, maksimum 1024 x 512 pixels
Logostørrelser til Youtube
- Profilbillede: 800 x 800 pixels
- Miniaturebillede: 1280 x 720 pixels
- Youtube-kanal omslag: 2560 x 1440 pixels
Logostørrelser til Linkedin
- Profilbillede: 400 x 400 pixels
- Coverbillede: 1536 x 768 pixels
Logo størrelser på hjemmesider og i apps
Hvilken størrelse dit logo skal have på din hjemmeside afhænger af hvilket tema og CMS (Content Management System) du anvender.
F.eks.:
En logo i størrelsen 300×60 pixels giver det bedste resultat i WordPress. Andre størrelser kan anvendes, men de beskæres i upload-processen for at oprette et billede med den rigtige størrelse.
Standard favicon-størrelser
Favicon = er et websteds-ikon (logo-ikon), som du ser i browser-faner, bogmærkelinjer og inde i mobilapps.
- 16 x 16 pixels
- 32 x 32 pixels
- 48 x 48 pixels
- 512 x 512 pixels (for hjemmesider i WordPress)
Ikonstørrelser på mobilapps
- iPhone 6S og nyere: 180 x 180 pixels
- iPad: 152 x 152 pixels
- Android: 192 x 192 pixels
- Windows: 62 x 62 pixels
At vokse med teknologien
Når det kommer til størrelsen på dit logo, skal du altid huske, at tilpasningsevnen er dit største aktiv. Selv om der i dag kun skal anvendes et vist antal størrelser og dimensioner, skal du regne med at dette helt sikkert vil ændre sig.
Sørg for at få et logo, der har evne til at vokse med teknologien.
Ønsker du et logo der er klar til enhver lejlighed, både nu og langt ud i fremtiden?
Så kontakt vores grafikere, der venter på at du henvender dig. Du kan også vælge at udfylde projekt-formularen, så kontakter vi dig så snart vi kan.